Falmatrica felhelyezés

Falmatricák felhelyezése lépésről-lépésre

A falmatricák felhelyezése nem igényel nagy szakmai tudás, csupán egy kis kézügyességre, és odafigyelésre lesz szükséged. Az alábbi használati útmutatóban leírjuk pontokba szedve, hogyan is tudod felhelyezni falmatricád.

A falmatrica 3 rétegből áll:
-applikáló fólia
-színes, kivágott matrica
-hátlap

Szükséged lesz:

-Egy tiszta és száraz törlőkendőre
-papír ragasztószalagra
-egy ollóra, vagy egyéb vágóeszközre
-egy simító eszközre (bankkártya, vagy valami hasonló)


1.lépés

Töröld le alaposan a port, a száraz törlőeszközzel a felületről, ahova fel szeretnéd helyezni a matricát. Amennyiben a falak frissen vannak festve, hagyd legalább 2 hétig száradni a matrica felhelyezése előtt!

 

2.lépés

Terítsd ki a matricát egy sík felületre. Távolítsd el a matrica és a applikáló fólia között létrejött buborékokat a simító eszköz segítségével.

 

3.lépés

Helyezd fel a matricát a kijelölt helyre és rögzítsd le a sarkait a papír ragasztószalaggal.

 

4.lépés

Rögzítsd le a matricát középen is a papír ragasztószalaggal, utána pedig távolítsd el a ragasztószalagot a matrica egyik oldaláról.

 

5.lépés

Kezd el óvatosan lehúzni a applikáló fóliát a hátlapról. Amennyiben a matrica nem ragad az applikáló fóliára egy felületen, dörzsöld meg ismét a simítóeszközzel. A felszabadított üres hátlapot vágd le. Ha a matrica több dörzsölés után nem ragad fel a transzferfóliára, a következő lépéseket kövesd:

 

1) Ne pánikolj! 🙂 Ritka, de teljesen normális és kezelhető jelenség, ha a matrica több ideig volt tárolva használatlanul, a hő hatására az applikáló fólián lévő ragasztóanyag meggyengülhet, így nehezebben ragad rá a matrica.

2) Fektesd le a matricát egy keményebb, tiszta, sima felületre (ne legyen rajta szőnyeg, terítő, hasonlók… lehetőleg egy asztal).

3) Ha az applikáló fóliát már felhajtottad, hajtsd vissza a matricára.

4) Dörzsöld át ismét alaposan (de ne túl durván) egy simító eszközzel.

5) Fordítsd meg az egészet fejjel lefelé (a matrica hátlapja legyen látható).

6) Kezd el óvatosan a fehér lapot lehúzni a applikáló fóliáról, úgy hogy közben nyomd erősen lefelé. A matrica ezután meg kell maradjon az applikáló fólián. Ha mégis ott marad a fehér lapon, nyomd vissza újból és próbáld erősebben nyomni, miközben lehúzod. Ha mégis ott marad, egy vékony élű szikével rá lehet segíteni óvatosan, hogy lejöjjön.

 

6.lépés

Helyezd vissza a matricát a falra és simítsa ki a tenyereddel a közepétől a széle felé haladva, úgy hogy ne maradjanak buborékok.

 

7.lépés

Simítsd ki ismét a simító eszközzel az összes buborék eltávolítása és a teljes felület leragadása érdekében.

 

8.lépés

Húzd le a maradék ragasztószalagot és hátlapot, majd kezd el ismét simítani a másik irányba. Kerüld a buborékok és gyűrődések kialakulását.

 

9.lépés

Használd a simítóeszközt ismét a teljes tapadáshoz.

 

10.lépés

Kezd el óvatosan lehúzni az applikáló fóliát az egyik saroktól a szemközti felé. Ügyelj, hogy maradjon a falon minden része a matricának. Ha mégis marad egy kisebb rész, dörzsöld vissza ismét a simító eszközzel.

 

11.lépés

Töröld át a felhelyezett matricát egy tiszta törlőeszközzel, hogy ne maradjanak buborékok. Amennyiben mégis marad és nem simítja el a törlőeszköz, lyukaszd át egy vékony tűvel, majd töröld meg ismét.

 

FIGYELEM: Amennyiben a falad nincs kellőképp lealapozva, és a festés nem megfelelő körülmények között lett kivitelezve, avagy a festés felvitele megkérdőjelezhető, a matrica külső applikáló rétege megkárosíthatja a festést, esetleg le is tépheti a felső réteget. A friss festést követően legalább 2-3 hetet várjanak a matrica felhelyezésével. A matricát sötét, száraz és szoba hőmérsékleti viszonyok között kell tartani, lehetőleg kiterítve. A matricát a csomag átvétele után legfeljebb 1 hónappal fel kell helyezni, másképp az applikáló fólia hatékonysága gyengülhet. Amennyiben nem megfelelő közegben, vagy túl sokáig tartják a matricát, a ragasztófelülete károsodhat és előfordulhat, hogy nem tudják felragasztani.

Semmiféle kár miatt nem vállalunk felelősséget!

A matricákat mindenki a saját felelősségére vásárolja meg és ragasztja fel, ezért a gyártó felé semmiféle követelést és kárigényt nem nyújthat be.